Марцінків: рішення про введення міста в «червону зону» – політичне

28 серпня відбулась міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Через рішення Державної комісії ТЕБ, яка внесла місто до «червоної зони» через високі показники захворюваності на COVID-19, міська комісія вирішила перевести рух транспорту в режим спецперевезень.

Читайте також: В Івано-Франківську школи та дитсадки не працюватимуть два тижні

Міський голова Руслан Марцінків вважає, що місто внесли до «червоної зони» необ’єктивно і вбачає у цьому політичні мотиви.

«Це політичний шантаж, щоб нагнути міста, які мають свою політичну позицію», - заявив Р.Марцінків.

Начальниця Управління охорони здоровя Марія Бойко повідомила, що Івано-Франківськ відповідає параметрам «помаранчевої зони» за двома показниками. Перевищення наявне за показником кількості госпіталізованих з COVID-19, а також тих, у кого підозра на COVID-19.

Марцінків заявив, що цей показник є необ’єктивним, оскільки у міські заклади госпіталізовують пацієнтів з цілої області, а також навіть з Монастириського району Тернопільської області.

За словами мера, лікарі не можуть відмовити у госпіталізації бажаючим лікуватись у міських закладах.

Народна депутатка Оксана Савчук зазначила, що вона написала звернення до центральної влади з вимогою переглянути критерії внесення міст до «червоної зони». Вона закликала інших народних депутатів від Івано-Франківщини приєднуватись до цього звернення, оскільки такі проблеми не лише в Івано-Франківська.

Руслан Марцінків заявив, що підприємці та перевізник готують ряд акцій, щоб показати свою незгоду з рішенням центральної влади.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.