В Івано-Франківську відкрили поліклінічне відділення

В Івано-Франківську відкрили сучасне педіатричне відділення відкрили на вулиці Сорохтея.

Її спорудити вдалося завдяки співпраці міста з місцевою будівельною компанією «Ярковиця».

У нововідкрите приміщення переїхало відділення №8, що раніше функціонувало на вулиці Коновальця. Попереднє місце абсолютно не відповідало реальним потребам, а ще й не було у власності міста. Теперішнє ж – абсолютно пристосоване для потреб як медичного персоналу, так і пацієнтів. Тут достатня площа, на якій, окрім кабінетів адміністрації, розмістилися 8 кабінетів педіатрів, кабінет здорової дитини, кабінет щеплень, а також маніпуляційний і фізкабінет. А також для того, щоб очікування маленьких пацієнтів було цікавішим та зручнішим – ігровий куточок. Останній, до слова, з підігрівом та сучасними іграшками.

«Наша поліклініка обслуговує близько 8 тисяч пацієнтів з досить великої території. Ще 10 років тому пам’ятаю до нас завітав Руслан Марцінків, який ще не був тоді міським головою, а депутатом. І тоді він побачив ті умови, де ми приймаємо дітей. Тому ідею відкриття оновленого відділення він виношував роками. Ми вдячні йому, що вже на посаді мера, він втілив цей план в життя. Поліклініка – абсолютно новенька: від приміщення, до меблів, ваг та іграшок», – наголосила завідувачка педіатричного відділення №8 Ірина Якубів-Ган.
«Це було єдине підіатричне відділення, що перебувало у наймі. Завдяки добрій співпраці міста з будівельною компанією «Ярковиця» за рахунок податків, які сплачуються як пайова участь, ми відкрили новеньку поліклініку. Важливо, щоб педіатричні відділення були гарними і зручними для діток, для батьків, для лікарів. Ми й надалі продовжуватимемо роботу в цьому напрямку. Наступним плануємо відкрити сучасне педіатричне відділення у мікрорайоні «Пасічна». Щодо цього закладу, то від ідеї до реалізації пройшло 3 роки, бо є цілий процес. Але ж головне – результат», – ділиться враженнями Марцінків.

Андрій Балагура, представник будівельної компанії «Ярковиця» та керівник проекту розповідає, що сам зацікавлений у відкритті відділення. Адже стане в нагоді і його дітям.

«Сьогодні ми зібралися з чудової нагоди – відкриття дитячої поліклініки. Вона тут дуже доречна. Спільно з міською владою ми втілили цей проект в життя. Я, як батько 2 дітей, чудово розумію наскільки потрібно створювати хороші умови для дітей. І мої діти також будуть тут лікуватися», – розповідає забудовник.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.