Федорів просить представників церкви донести до вірян небезпеку поширення COVID-19

18 серпня голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів звернувся до священнослужителів із закликом проводити широкомасштабну роз’яснювальну роботу серед вірян у зв’язку з поширенням коронавірусу Covid-19.

Віталій Федорів наголосив, що в області складна епідеміологічна ситуація, пов’язана з пандемією коронавірусу Covid-19. Він попросив представників церков долучитися до загальнодержавної інформаційної кампанії та здійснення широкомасштабної роз’яснювальної роботи щодо реальних загроз, які пов’язані із захворюванням на Covid-19.

Читайте також: Віталій Федорів: Івано-Франківщина може потрапити у «червону зону»

У свою чергу священнослужителі запевнили голову облдержадміністрації, що у церквах та храмах області дотримуються усіх необхідних заходів, спрямованих на запобігання поширення вірусу, а також регулярно закликають вірян піклуватися про власне здоров’я та здоров’я своїх оточуючих, користуватися засобами індивідуального захисту та дотримуватися соціальної дистанції.

Порушувалося питання дотримання протиепідеміологічних заходів під час освячення фруктів на Свято Преображення Господнього та напередодні нового навчального року.

Представники церков висловили ініціативу щодо запрошення на богослужіння у найпроблемніших районах медичних працівників, які разом із священниками донесуть до громадськості усю серйозність ситуації, що виникла, та наголосять на необхідності дотримання запобіжних заходів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.