Федорів підтримав перейменування Івано-Франківського району в Галицький

Обласна державна адміністрація підтримала рішення обласної ради щодо зміни назви Івано-Франківського району на Галицький із збереженням адміністративного центру в Івано-Франківську та направила відповідного листа до Мінрегіону. Про це на спільному брифінгу із заступником міністра розвитку громад та територій В’ячеславом Негодою повідомив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

«Вважаємо цей крок необхідним і правильним, адже створення Галицького району важливе для збереження історичної справедливості», – зазначив Віталій Федорів.

Читайте також: Обласна рада хоче змінити назву Івано-Франківського району на Галицький

«Теперішній Уряд та парламент вперше за часи незалежності ухвалив важливі рішення щодо зміни адміністративно-територіального устрою. У червні завершився процес створення спроможних громад, а у липні були сформовані нові райони. Це той фундамент реформи, до створення якого Україна йшла давно. Тепер на цій основі треба побудувати якісно нову систему органів місцевої влади», - зазначив В’ячеслав Негода.

Відповідаючи на запитання журналістів, він зауважив, що у міністерстві підготовлено проєкт постанови ВРУ про зміну назви Івано-Франківського району на Галицький.

«Результат буде залежати не від назви, а від того, як громади зможуть розпорядитися повноваженнями і ресурсами, які вони отримають внаслідок реформи», - наголосив посадовець.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.