Через рейдерство ВО «Карпати» може зупинити виробництво

Державне підприємство ВО «Карпати» заявляє про спробу можливого рейдерства зі сторони третіх осіб, які поставили за мету заволодіти державним майном, яким користується підприємство. Про це повідомили на підприємстві.

«Такі дії, які прямо суперечать закону, можуть становити загрозу не тільки подальшому розвитку підприємства, а і приведуть до зриву проектів, реалізацію яких ДП «ВО «Карпати» запланувало у найближчий час. Як результат, місцевий і державний бюджет недоотримають надходжень, а частина працівників змушена буде шукати роботу і претендувати на допомогу від держави через центри зайнятості», - йдеться у повідомленні ВО «Карпати».
«Мова йде про те, що приватна особа намагається заволодіти автомобільною стоянкою, на якій зупиняється 35 автобусів підприємства, що займаються довозом працівників до місця роботи і назад додому, а також знаходиться приватний транспорт працівників під час роботи. У разі втрати автомобільної стоянки, підприємство змушене буде відмовитися від довозу працівників, а це приведе до того, що вони почнуть масово звільнятися. Працівники неодноразово підкреслювали, що саме довезення до місця роботи стало ключовою перевагою у виборі місця роботи. Вони відверто заявляють, у разі відміни довезення, змушені будуть писати заяви на звільнення. І в цьому немає нічого дивного, адже зміни на заводі починаються дуже рано (перша зміна розпочинає роботу о 7 год. ранку) і завершуються дуже пізно (друга зміна завершує роботу о 12 год. ночі), при всьому своєму бажанні працівники не зможуть добратися до роботи вчасно через відсутність належного транспортного сполучення. Всі вони підкреслюють, роботою на заводі дорожать. Працівники налаштовані настільки рішуче, що готові виходити на безтермінові акції протесту, щоби захистити своє право на працю, адже у час економічної кризи ВО «Карпати» чи не єдине підприємство в області, яке працює, вчасно виплачує заробітну плату та надає повний соціальний пакет», - йдеться у повідомленні ВО «Карпати».
«Масове звільнення працівників приведе до того, що підприємство не зможе виконувати взяті на себе перед іноземним партнером зобов’язання. Як наслідок, втратить замовлення і змушене буде зупинитися. Одним словом, втрата автомобільної стоянки приведе до того, що таке велике підприємство, яке пережило не одну кризу, просто припинить своє існування«», - вважають на підприємстві.

Зазначимо, що за 2,5 роки підприємство сплатило до бюджету 450 мільйонів гривень, з них 107 мільйонів - до місцевого бюджету.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.