Перша ліга. «Прикарпаття» програло «Металісту 1925»

У 26 турі чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги івано-франківське «Прикарпаття» на виїзді поступилось харківському «Металісту 1925».

Чемпіонат України. Перша ліга. 26 тур

«Металіст 1925» (Харків) - «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) - 3:1 (1:1)

Голи: Ямполь (39, пенальті), Дерек (72), Єрмоленко (90+4) - Кузьмин (18).

Металіст 1925: Сидоренко, Шершень, Поспєлов, Цвіренко, Ченбай, Кольцов, Савін (Єрмоленко, 72), Ямполь, Дерек (Дехтяренко, 83), Дмитренко (Романов 25, Банасевич 46), Лукас (Давидов, 84).

Прикарпаття: Вульчин, Борисевич, Пастух, Француз, Сікач, Вацеба (Дербах, 63), Геник (Шпирка, 76), Кузьмин, Воробчак (Дитко, 53), Семотюк (Цюцюра, 68, Бойко, 88), Барчук.

Попередження: Савін (68), Банасевич (78), Шершень (84) - Француз (25), Воробчак (29), Пастух (36), Кузьмин (49), Сікач (82), Шпирка (89).

24 липня 2020 року. 19:00. Харків. Стадіон ОСК "Металіст". +24 C.

Арбітр: Є.Арановський (Київ). Асистенти арбітра: О.Корнійко (Миргород), О.Беркут (Суми). 4-й арбітр: Д.Панчишин (Харків). Спостерігач арбітражу: В.Мельничук (Сімферополь). Арбітр ВАА: В.Романов (Дніпро). Асистент ВАА: В.Володін (Херсон). Спостерігач ВАА: В.Швецов (Одеса).

Після трьох поразок поспіль «Металіст 1925» змінив тренера і розраховував набрати три очки проти «Прикарпаття». Однак, у дебюті матчу прикарпатець Роман Кузьмин реалізував свій момент. Втримати перевагу до перерви франківці не змогли: захисник «Прикарпаття» Іван Пастух перервав атаку бразильця Лукаса Вентури брудним підкатом на межі штрафного майданчика. Арбітр призначив пенальті, який підтвердили за допомогою системи VAR. На 39 хвилині 11-метровий впевнено реалізував Ямполь.

У другому таймі ігрова перевага перейшла до харків’ян. Вони контролювали мяч, але до 100% моментів не доходило. На 70 хвилині прикарпатці чи не вперше у другому таймі вибігли у стрімку контратаку, в якій мали аж три нагоди, щоб вразити ворота «Металіста». Спочатку удар Кузьмина прийняв на себе захисник, а потім мяч відскочив до Борисевича, але два його удари нейтралізували захисники та голкіпер суперника.

Як часто буває правило «не забиваєш ти - забивають тобі» спрацювало і цього разу. Найприкріше, що прикарпатці самі собі привезли неприємності. Іван Пастух замість того, щоб винести м’яч з власної штрафної, захотів обіграти суперника. У підсумку м’яч втратив, після чого харків’яни навісили на голову бразильця Дерека, який спрямував його у кут воріт.

Моментів, щоб врятувати матч, у прикарпатців майже не було. На доданих хвилинах Єрмоленко встановив остаточний результат матчу - 3:1.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.