На Івано-Франківщину доставили гуманітарну допомогу постраждалим від підтоплень

21 липня на запит Уряду України Червоний Хрест України доправив першу партію додаткової гуманітарної допомоги постраждалим від повеней на Заході України. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Доставка відбулася у рамках співпраці Уряду України з Червоним Хрестом України у координації та за підтримки Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Данського Червоного Хреста і Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

«Червоний хрест України швидко відгукнувся на звернення Уряду щодо додаткової гуманітарної допомоги у західні області, які постраждали від повеней. Це доповнить допомогу, яку Уряд раніше виділив з резервного фонду державного бюджету обсягом понад 700 млн грн. Ми вдячні міжнародним партнерам, які оперативно провели відповідні процедури та закупівлі, щоб якнайшвидше доставити допомогу тим громадянам, які гостро її потребують», - коментує Ольга Стефанішина, Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Протягом тижня волонтерами Червоного Хреста буде передано 3750 гігієнічних наборів першої необхідності мешканцям Івано-Франківської (3040 наборів), Закарпатської (210 наборів) та Чернівецької областей (500 наборів).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.