В Івано-Франківську назвали причини підтоплень на Прикарпатті

15 липня на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся науково-практичний онлайн-семінар щодо прогнозування, попередження, ліквідацію наслідків повеней та паводків в Карпатському регіоні.

У заході взяли участь провідні українські науковці та фахівці, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, обласних управлінь, представники міжнародних і громадських організацій.

«Карпатський регіон знаходиться у зоні підвищеного ризику виникнення водних стихій. Питання, які розглядаються на цьому семінарі, для Прикарпаття є надзвичайно актуальними. Паводок і повінь, які мали місце минулого місяця в області, завдали великої біди нашому краю, згинули люди, пошкоджені житлові будинки. Соціально-економічні та екологічні збитки, за попередніми підрахунками, складають більше двох мільярдів гривень», - зазначила перший заступник голова Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

Йшлося і про причини виникнення червневої надзвичайної ситуації. Зокрема, одними з них є велика кількість опадів у невеликий проміжок часу, відсутність системного підходу у землекористуванні в межах річкового басейну, несанкціонована забудова на території прибережних захисних смугах, відсутність організованого й обгрунтованого проведення руслорегулюючих робіт у гірських річках та необхідність розчистки малих річок.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.