Франківська міська рада просить в уряду кошти на ліквідацію наслідків паводку

Депутати Івано-Франківської міської ради звернулися до Президента України та Прем`єр-міністра України з проханням виділити кошти для подолання наслідків масштабних паводків та підтоплень на території Івано-Франківської ОТГ. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської міської ради.

Текст звернення подаємо повністю:

Минулого тижня західні області України, все Прикарпаття та Івано-Франківську об’єднану територіальну громаду зокрема сколихнуло лихо масштабного паводку та підтоплень. В період з 12 по 24 червня 2020 року на території Івано-Франківської ОТГ мали місце дуже сильні дощі, град та вітер.

Практично двохмісячна норма опадів у гірських районах Івано-Франківської області призвела до різкого підйому рівнів води в річках та потічках. Місто Івано-Франківськ та села, що входять до об’єднаної територіальної громади, омиваються двома річками Бистриця Надвірнянська та Бистриця Солотвинська, які беруть свій початок високо в горах та протікають швидким потоком вздовж населені пунктів. Різкий підйом рівня води призвів до масштабних паводків та підтоплень житлових будинків, сільськогосподарських угідь, завдано значних матеріальних збитків об’єктам дорожнього, водного, комунального господарства та населенню.

Усього в Івано-Франківській ОТГ внаслідок стихії підтоплено 250 присадибних ділянок, 194 га сільськогосподарських угідь, 139 житлових будинків, понад 100 господарських будівель. Розмито 32,45 км берегів річок Бистриці Надвірнянської та Бистриці Солотвинської (в м. Івано-Франківську, с. Вовчинці, с. Опришівці, с. Черніїв). Пошкоджено 970 м. дамб та 3,1 км. берегоукріплень. Пошкоджено 11,4 км. автомобільних доріг. Найбільше від підтоплень у місті постраждав мікрорайон Пасічна, а в Івано-Франківській ОТГ – село Підпечери.

У 2020 році бюджети органів місцевого самоврядування зазнають негативного впливу від пандемії коронавірусного захворювання та карантинних заходів. Після того, як Івано-Франківська ОТГ ще не встигла оговтатись від першої хвилі пандемії, ми зіткнулися із надзвичайним стихійним лихом. Тому просимо Вас виділити кошти необхідні для подолання наслідків масштабних паводків та підтоплень на території Івано-Франківської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.