На Долинщині планують добувати питну воду

ТОВ «Карпатські джерела» (м.Долина) планує розпочати видобування питних підземних вод на водозаборі підприємства.

Шевченківське родовище питних підземних вод розташоване на південній околиці с. Шевченкове Долинського району, у межах надзаплавної тераси р. Свіча, правої притоки р. Дністер.

Родовище експлуатується для власних господарсько-питних і виробничих потреб.

Водозабір підприємства складається з однієї свердловини № 1е, облаштованої у менілітових відкладах олігоцену. Підземні води розкриті свердловиною №1 глибиною 40 метрів, пробуреною в 2006р. НАК «Надра України» ДП «Західукргеологія» Львівська ГРЕ.

Запаси природних питних вод в свердловині №1 прийняті НТР ТОВ «УКРГЕОІНВЕСТ КОНСАЛТИНГ» по категоріям А+В в кількості 35м3/добу.

Досліджена вода розливається під торговою маркою «Карпатська долина» та «Karpatska dolina».

За хімічним складом вода гідрокарбонатна кальцієво-магнієво сульфатна з мінералізацією 0,20 – 0,27 г/дм3.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації, поштова адреса: 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова 23 A, електронна адреса: main@eco.if.gov.ua, тел. (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович.

За даними ЄДРПОУ, кінцевим бенефіціаром ТОВ «Карпатські джерела» є жителька с.Оболоні Долинського району Кощинець Олена Юріївна. Засновником ТОВ «Карпатські джерела» є компанія «Даламекс ЛТД», яка зареєстрована на Маршаллових Островах.

Зазначимо, що Маршаллові острови вважають офшорною зоною. Термін «офшорна зона» загалом має на увазі країну з низькою або нульовою податковою ставкою на всі або окремі категорії доходів, певний рівень банківської або комерційної секретності, мінімальну або повну відсутність резервних вимог центрального банку або обмежень у конвертованій валюті.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.