На Івано-Франківщині фіксують порушення карантинних вимог

За словами голова Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва, зростання кількості нових випадків захворювання спричинене недотриманням жителями Прикарпаття протиепідемічних заходів. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Зокрема, люди ігнорують носіння масок, використання дезінфекторів, недотримуються соціальної дистанції у громадських місцях.

«Вкотре закликаю жителів нашої області суворо дотримуватися усіх протиепідемічних заходів, які допоможуть не допустити поширення COVID-19, збережуть здоров’я і життя», - наголосив Віталій Федорів.

Своєю чергою начальник головного управління Держпродспоживслужби в області Роман Гурський розповів про виявлені порушення на продовольчих ринках Прикарпаття, закладах харчування та мережах супермаркетів. За його словами, з 18 по 30 червня було проведено 1358 моніторингових досліджень, де встановлено 484 порушення карантинних вимог. Складено 519 приписів, 119 протоколів. Проінформовано 51 орган місцевого самоврядування.

«На продовольчих ринках порушення карантинних норм встановлено у 20 відсотках, об’єктах торгівлі – 30, закладах громадського харчування – 43, - повідомив управлінець. – У 158 закладах громадського харчування, перевірених впродовж минулих вихідних, виявлено 53 порушення».

Роман Гурський зауважив, що у 21 закладі громадського харчування зафіксовані проведення масових заходів, у 100 відсотків яких виявлено порушення карантинних норм.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.