В Івано-Франківську почали продавати транспортні картки

В Івано-Франківську розпочато продаж транспортної карти, якою можна буде розраховуватись в комунальних автобусах та тролейбусах. Про це повідомили в Івано-Франківській міській раді.

Придбати звичайну транспортну картку наразі можна у 15 кіосках продажу преси, а згодом і у кіосках «Галичини-Табак». З липня її також продаватимуть у комунальному транспорті водії. Про це повідомив директор КП «Електроавтотранс» Віталій Голутяк. За його словами, транспортна картка коштуватиме 30 гривень і на ній уже буде 8 гривень на оплату двох поїздок у комунальному громадському транспорті.

Поповнення здійснюється через сайт galcard.if.ua, в розділі обслуговування. А також через сайт або мобільний додаток portmone.com.ua в розділі «транспорт». Зовсім скоро можливість поповнити картку буде в терміналах міста.

Як оплатити проїзд?

• Піднесіть картку до валідатора

• Тримайте картку 2 секунди

• Очікуйте підтвердження успішної оплати проїзду

Також для одноразової поїздки при розрахунку транспортною карткою передбачена можливість безоплатної пересадки в інший комунальний транспортний засіб впродовж 30 хвилин з моменту першої валідації.

Для безоплатної пересадки треба:

• Оплатити карткою проїзд

• Протягом 30 хвилин здійснити пересадку в інший комунальний транспортний засіб

• Піднести картку до валідатора щоб зареєструвати пересадку безоплатно

У випадку неоплаченого проїзду контролером видається штрафний квиток вартістю 120 гривень.

«Впроваджуємо електронний квиток в непростий час. Пільгова картка продовжує випускатись, а звичайна транспортна вже з’явилась в продажі. Нагадую, що вже з серпня готівковий проїзд в транспорті подорожчає, та проїзд коштуватиме 6 гривень. А це значить, що придбати електронну картку набагато вигідніше – адже ціна буде 4 гривні», – розповідає міський голова Руслан Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.