У Дністрі біля Галича піднімається рівень води

Станом на 10.00 год. рівень води у р.Дністер становив 7,25 м. Про це повідомили у Галицькій РДА.

Спостерігається підйом води в середньому 10 см/год. Водночас рівень води у р.Лімниця знизився на 1 м за добу, а в р.Луква зростає 10 см/год.

«Силами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснено оповіщення населених пунктів району, які перебувають у зоні затоплення. Вжито заходів щодо забезпечення життєдіяльності сіл Маріямпіль, Дубівці, Водники. Проїзд у населених пунктах ускладнений. Можливий проїзд лише транспортом підвищеної прохідності», - йдеться у повідомленні.

У зоні затоплення перебуває 19 населених пунктів, 442 житлові будинки. Здійснено евакуацію 8 жителів. Така інформація прозвучала сьогодні на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянуто питання подолання наслідків негоди в Галицькому районі.

Присутній на засіданні заступник начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Віталій Федунків проінформував членів комісії, що наразі всі зусилля рятувальників спрямовані на порятунок людей.

Пізніше, коли рівень води спаде, почнуться відновлювальні роботи. Служба надзвичайних ситуацій нарощує сили і засоби для подолання наслідків повені. Підрозділи з інших регіонів України готові підсилити прикарпатських рятувальників.

За результатами засідання було прийнято рішення щодо забезпечення питною водою та хлібом населених пунктів, які постраждали внаслідок повені. А також обговорено механізм надання медичних послуг населенню у зв’язку з підтопленням Галицької лікарні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.