Віталій Федорів: Стихія охопила уже всю територію області і ситуація на цей час є складною

Голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів під час онлайн-брифінгу розповів про наслідки стихії на Прикарпатті. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Практично у всіх районах спостерігається значне підтоплення житлових будинків, дворогосподарств, присадибних ділянок, сільгоспугідь. У результаті стихії у Верховинському районі відрізаними є 19 сіл, загинуло дві особи та одна людина вважається безвісти зниклою. Мають місце руйнування захисних дамб, берегів рік, розмив доріг та їх перекриття через зсуви грунту. Так зокрема, вчора у Верховинському районі на ділянці дороги Ільці-Буркут було заблоковано 40 автомобілів із туристами. Станом на сьогодні вони всі проїхали с. Красник. Також було заблоковано рух на автодорозі державного значення у с.Микуличин. Станом на даний час його відновлено, а от проїзд на трасі Криворівня - Чернівці - повністю заблокований», - зазначив В.Федорів.

За прогнозами очікуються сильні опади та подальше значне підняття рівнів води в річках. Пік стихії очікується 24 червня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.