На Косівщині «Райагроліс» заборгував 788 тисяч гривень зарплати

18 червня під керівництвом голови Косівської райдержадміністрації Петра Іванишина відбулася робоча нарада з обговорення проблеми заборгованості із виплати заробітної плати працівникам РП «Райагроліс» та визначення основних шляхів і засобів її подолання. Про це повідомили у Косівській РДА.

Станом на 1 червня 2020 року заборгованість із виплати заробітної плати склала 787,9 тис грн.

Як пояснив в.о. директора РП «Райагроліс» Олег Олійник Олег Олійник заборгованість виникла у зв’язку з тим, що підприємство не фінансується по районній програмі «Про раціональне використання природніх ресурсів», у зв’язку відсутністю матеріалів лісокористування, що не дає змогу проводити рубки головного користування і заготовляти ділову деревину, ще однією причиною є те, що більша частина території підприємства входить в склад НПП «Гуцульщина» та відноситься до ПЗФ, що обмежує заготівлю лісопродукції. Також не менш важливим є те, що з квітня по червень заготівля деревини була зупинена у зв’язку з періодом тиші, а під час карантину взагалі зменшилась реалізація лісопродукції.

За підсумками наради голова райдержадміністрації дав доручення керівництву РП «Райагроліс» взяти під особистий контроль самовільні рубки, вихід ділової деревини, оптимізацію штатної чисельності працівників підприємства, та завершення лісовпорядкування в селі Шепіт.

З напрацьованими конкретними пропозиціями вирішено провести ще одну нараду, яку попередньо заплановано на 2 липня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.