На Косівщині ліквідовують наслідки стихії

Косівський район зазнав серйозних збитків внаслідок підняття рівня води в місцевих потічках. Про це повідомили у Косівській РДА.

Так, вночі з 16 на 17 червня чергова хвиля стихії накрила віддалене село Шепіт. В результаті негоди зруйновано один та пошкоджено три автомобільні мости. Також зруйновано два автомобільні переїзди, розмито (пошкоджено) 4,2 км дорожнього гравійного полотна. Відбулися три зсуви ґрунту у господарствах жителів села.

Посадовці оглянули пошкоджені стихією об’єкти та прийняли рішення щодо залучення до ліквідаційних робіт спецтехніки приватних підприємців, оскільки техніки ДП «Косівський райавтодор» просто не вистачає.

Вже наступного дня з самого ранку розпочалися роботи з ліквідації наслідків стихії.

Наразі, в районі на місцях надзвичайних ситуацій працюють комісії, які збирають інформацію та фіксують руйнування.

Проводяться ліквідаційні роботи і в селі Розтоки, де минулих вихідних стихія завдала серйозних пошкоджень на автодорозі Р-62 «Криворівня – Чернівці». Завдяки оперативній і злагодженій роботі керівництва райдержадміністрації із керівництвом ДП «Дороги Прикарпаття», ДП «Верховинський ДЕД», приватними підприємцями вдалося в стислі терміни вирішити проблему транспортного сполучення, яка є вкрай важливою, особливо для жителів віддалених високогірних населених пунктів. На даний час повністю забезпечено проїзд на даній автодорозі. Ліквідовано зсув у кінці села Розтоки.

Проводиться розчистка водостічних труб від захаращення намулом, гілками та сміттям. Також проводиться робота щодо усунення тріщин на дорожньому полотні, що утворилися під час підтоплення та зсувів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.