Міська рада планує змінити умови запозичення 500-мільйонного кредиту

Івано-Франківська міська рада планує розглянути питання «Про внесення змін до рішення від 24.01.2020№22-36 «Про здійснення запозичення до міського бюджету у 2020 році» на сесії 19 червня.

Нагадаємо, що у січні 2020 року міська рада планувала здійснити запозичення обсягом 500 мільйонів гривень шляхом емісії облігацій внутрішніх місцевих позик. Зокрема, йдеться про будівництво моста на Пасічну, закупівлю громадського транспорту, ремонт міжбудинкових проїздів, будівництво дитсадків та інші цілі.

У січневій версії документа йшлося, що відсоткова ставка за користування залученими коштами – визначається за результатами відбору послуг з андеррайтингу для випуску облігацій внутрішньої місцевої позики, але не більше 18 відсотків річних.

У червневій версії цього пункту йдеться, що відсоткова ставка за користування залученими коштами – визначається на рівні облікової ставки Національного банку України (оприлюднюється на офіційному сайті Національного банку України) діятиме на дату початку відповідного відсоткового періоду, плюс маржа до 5 відсотків річних, згідно з результатами проведеного конкурсу з відбору андеррайдера.

Зазначимо, що з 12 червня Нацбанк встановив рекордно низьку облікову ставку на рівні 6% річних.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.