Косівська ЦРЛ переповнена хворими на COVID-19

Косівська центральна районна лікарня переповнена хворими на COVID-19. Про це повідомив міський голова Косова Юрій Плосконос.

«Кілька тижнів тому в країні відбулось послаблення протиепідеміологічних заходів по запобіганню розповсюдження Ковід-19.

Більшість людей вважає, що якщо карантин послабили, то хвороба пішла на спад. Всі масово ігнорують навіть елементарні правила , які необхідно дотримуватись в умовах карантину. Результат не заставив себе чекати.

На сьогоднішній день в лікарні пекло. Більше 70-ти хворих з пневмоніями, ще декілька в приймальному відділі. В стаціонарі місць немає, стоїть питання про закриття ще одного відділу і відведення ліжок під хворих з Ковід. Дуже велика кількість хворих з Верховинщини (біля 80%), але є збільшення кількості хворих і з Косова і косівщини. Лікарі падають з ніг.

Косівська міська рада не має право вводити якісь обмежувальні заходи в зв"язку з захворюваністю,ц е компетенція районного штабу по боротьбі з надзвичайними ситуаціями. Але закликаю громадян дотримуватись правил карантину, відноситись до проблеми відповідально, робити все можливе, щоб зупинити поширення хвороби. Інакше найближчим часом уряд буде вимушений знову посилити карантинні обмеження в нашому районі», - йдеться у зверненні міського голови.