Івано-Франківська ОТГ отримала сім автомобілів для сільських ОТГ

Первинна медична допомога Івано-Франківської об’єднаної громади поповнилось на 7 транспортних засобів для розвитку мобільності сільської медицини. Це стало можливим, завдяки співпраці з урядом та державній програмі підтримки первинної медицини, яка розпочалась в 2018 році. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

«Для нас важливо, щоб медицина була мобільною. Коли лікар має зручну та велику машину – може приїхати до пацієнта разом з необхідним обладнанням і лабораторією та встигнути вчасно надати медичну допомогу. А також якщо є потреба – взяти з собою медичну сестру чи медбрата. Тобто все те, що б допомогло наблизити надання первинної медичної допомоги хворому», – розповідає начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.

Народний депутат Оксана Савчук розповідає, що придбані за кошти з держбюджету нові автомобілі буде розподілено між селами громади міста. Ними будуть користуватись сімейні лікарі для обслуговування пацієнтів, які потребують медичної допомоги.

«Для сіл це дуже важливо, адже відстані великі, а також часто потрібно багато необхідної та габаритної техніки для надання медичної допомоги. Пріоритетним є те, що саме сільська медицина зараз отримує всі необхідні засоби для надання якісної, а головне справді швидкої медичної допомоги. Насправді це вийшов гарний подарунок до Дня медика. Звичайно щиро хочеться, щоб ці машини якомога найменше були потрібними, а люди були завжди здорові», – ділиться враженнями міський голова Руслан Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.