На Івано-Франківщині росте захворюваність на COVID-19

12 червня під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Марії Савки відбулося засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Йшлося про епідемічну ситуацію в області, пов’язану із гострою респіраторною хворобою COVID -19, та хід виконання прийнятих послаблених карантинних заходів. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

«Основне наше завдання - це щоденний аналіз ситуації щодо захворюваності населення на коронавірус, планування й впровадження об’єктивних карантинних заходів. Показник захворюваності на 100 тисяч населення впродовж тижня не стрімко, однак зростає. За останню добу цей коефіцієнт склав 11, 82 при нормативі 12. Є й позитивні тенденції, оскільки в області зменшується завантаженість лікарень, які знаходяться на першій лінії з лікування хворих на COVID -19 та проводиться більше ПЛР-діагностик населення», - зазначила М.Савка.

Зазначалося, що за увесь період від початку реєстрації першого випадку захворюваності на COVID -19 зареєстровано 5931 підозру, у 3977 випадках цю хворобу не виявлено. Станом на сьогодні підтверджено 1669 випадків захворюваності на коронавірус, з них 31 дитина до 18 років та 414 випадків серед медичних працівників. За останню добу не зареєстровано позитивних випадків серед медиків, методом ПЛР-діагностик проведено 380 досліджень.

Йшлося й про недопущення поширення коронавірусносної хвороби, дотримання визначених протиепідемічних норм, здійснення постійного моніторингу за епідемічною ситуацією в області та проведення роз’яснювальної роботи серед населення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.