У Карпатському НПП виступили проти будівництва Хресної дороги на гору Піп Іван

Декілька останніх днів у соцмережах громадськість активно обговорює плани будівництва Хресної дороги на г. Піп Іван (г. Попіван Чорногірський), територія якого відноситься до земель Карпатського національного природного парку (КНПП). Більшість дописувачів висловлюють своє негативне ставлення до такої ідеї. Про це повідомили у Карпатському національному природному парку.

«Ці наміри є несподіванкою і для адміністрації Карпатського НПП, на території якого і плануються роботи. Ініціатором спорудження Хресної дороги є Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника (ПНУ). Адміністрація Парку не була повідомлена про такі плани, незважаючи на те, що в 2018 році підписано «Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю між Міністерством екології та природних ресурсів України, Міністерством освіти і науки України, ДВНЗ «Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника», Карпатським національним природним парком з питань відновлення роботи колишньої метеорологічно-астрономічної обсерваторіі на вершині гори Піп Іван Чорногірський та організації на її базі Карпатського екологічного центру», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На горі Піп Іван планують створити Хресну дорогу

9 червня відбулося чергове засідання науково-технічної ради КНПП, на якому розглядалося дане питання. Заслухавши та обговоривши це питання, Науково-технічна рада вирішила:

1. Направити керівництву Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника лист-звернення щодо недопущення проведення робіт по облаштуванню будь-яких споруд на території Карпатського НПП.

2. Звернутися до Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника щодо надання дозвільних документів стосовно будівництва Хресної дороги.

3. Службі державної охорони Парку посилити контроль щодо недопущення порушень природоохоронного режиму в районі ймовірного будівництва Хресної дороги.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.