Суди Івано-Франківщини забезпечені суддями на 62%

Штатна чисельність суддів місцевих загальних судів Івано-Франківської області станом на 01.06.2020 року складає 104 одиниці. Фактично працює 64 судді, що становить 62% від загальної чисельності. Про це повідомили в Управлінні Державної судової адміністрації в Івано-Франківській області.

Один суддя не здійснює повноваження у зв’язку із закінченням п’ятирічного терміну перебування на посаді. В області вакантними залишаються 40 посад суддів місцевих загальних судів.

Щодо спеціалізованих судів області, то штатна чисельність суддів Господарського суду Івано-Франківської області складає 22, фактична -14, Івано-Франківського окружного адміністративного суду 19 та 18 відповідно.

На сьогодні в Яремчанському міському суді Івано-Франківській області не здійснюється правосуддя у зв’язку із відсутністю суддів.

Вищою радою правосуддя внесено Президентові України подання про призначення 14 кандидатів на посади суддів до місцевих загальних судів Івано-Франківської області, а саме: до Верховинського, Галицького, Городенківського, Косівського, Надвірнянського районних судів, Івано-Франківського міського суду, Калуського та Коломийського міськрайонних судів, Яремчанського міського суду. Загалом найближчим часом очікуємо заповнення 17 вакантних посад суддів місцевих загальних судів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.