Віталій Федорів: Паводкова ситуація перебуває на контролі влади

У результаті погіршення погодних умов, зокрема через інтенсивні проливні опади на території області, у деяких районах Прикарпаття, особливо у басейнах річок, відбулося підняття рівня води. Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Віталій Федорів. За його словами, органами місцевої влади були вжиті відповідні заходи щодо стабілізації ситуації.

Як наслідок, 1 червня у селі Середній Бабин Калуського району частково зруйнувалася захисна дамба на річці Лімниця довжиною близько 20 метрів та виникла загроза підтопленню житлових будинків, які знаходяться на віддалі орієнтовно 300 м від дамби.

«Хочу наголосити, що обласна державна адміністрація тримає на постійному контролі хід проведення відновлювальних робіт на пошкодженій дамбі, щоб убезпечити місцеве населення та недопустити виникнення надзвичайної ситуації», - зазначив Віталій Федорів.

Зокрема, укріплення берегів та дамб здійснили у Снятинському, Коломийському, Тисменицькому, Калуському районах, м. Івано-Франківську.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.