Федорів: Мінрегіон може повернутись до ідеї з трьома районами на Івано-Франківщині

Голова Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів прокоментував бажання окремих жителів Богородчанського району увійти до скраду Івано-Франківського району, а не Надвірнянського.

«Визначенння районів перебуває на субрегіональному рівні і визначається урядом. Облдержадміністрація не стояла тут осторонь і робота по визначенню районів визнана експертами Мінрегіону однією з найкращих та найбільш економічно обгрунтованих. Одне діло це бачення тих чи інших людей, а інша справа - економічні розрахунки», - підкреслив очільник ОДА.

За словами Федоріва, остаточного бачення щодо функцій районів ще немає.

Посадовець зазначив, що область отримала право утворити п’ять районів, так само як Одеська чи Львівська, які є набагато більшими як за населенням так і за територією. За його словами, у Мінрегіоні врахували, що в області є гірські населені пункти.

Читайте також: В Івано-Франківській області планують утворити п’ять районів

«Якщо пробувати щось ламати, то це може призвести до зменшення кількості районів. Мінрегіон може повернутися до питання трьох районів в нашій області, що і було на самих початках», - сказав В.Федорів.

Федорів закликав відповідально ставитись до цього питання і дочекатись визначення повноважень.

Зазначимо, що пропозиція про приєднання Богородчанського району до Івано-Франківського виносилась на сесію Івано-Франківської облради, але не була підтримана.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.