Чоловіка, якого підозрювали у згвалтуванні школярки, засудили до 10 років тюрми

Калуський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Рожнятівщини, який згвалтував малолітню дівчинку.

Злочин стався 7 листопада 2017 року у м.Калуші.

Дівчинка поверталась зі школи.

Зловмисник спочатку відібрав у неї телефон, а потім застосував силу і повалив на землю. Після цього примушував її задоволити свою статеву пристрасть неприродним шляхом.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за ч. 2 ст. 186, ч. 3 ст. 153 КК України, як відкрите викрадення чужого майна, поєднане із погрозою застосування насильства, яке не є небезпечним для життя чи здоров`я потерпілої, а також задоволення статевої пристрасті неприродним способом із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування, вчинене щодо малолітньої.

Обвинувачений у судовому засіданні вину у пред`явленому обвинуваченні не визнав. Він стверджував, що провалів у пам`яті в нього не було. При перевірці працівники поліції виявили та вилучили в нього з внутрішньої кишені куртки телефон, який йому не належав. Звідки взявся даний телефон, він не знає. За його словами, між 13 і 14 годинами він не був у м. Калуші. Просив його виправдати, так як не вчиняв даного злочину. Цивільний позов не визнав.

Незважаючи на невизнання вини обвинувачений, вина обвинуваченого у вчиненні інкримінованих йому злочинів повністю доведена у судовому засіданні сукупністю доказів, зокрема показаннями потерпілої, свідків та письмовими доказами.

Потерпіла не змогла описати обставини згвалтування з огляду на емоційний стан. Однак зазначила, що злякалася обвинуваченого та віддала йому телефон, щоб він її відпустив. Телефон він забрав, однак не відпустив її. В подальшому вона впізнала його у відділку поліції по фотографії, а також впізнала його по одягу.

Висновком судово-психіатричної експертизи визначено, що обвинувачений психічними розладами не страждає і не страждав на період часу, що відноситься до інкримінованих йому протиправних діянь. На цей період він перебував в стані простого алкогольного сп`яніння.

Суд призначив обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк десять років.

Вирок виніс головуючий суддя Якимів Р.В., за участю суддів Миговича О.М., Юрчака Л.Б.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.