Прикарпатці віддали шахраям більше 100 тисяч гривень

Фото ілюстративне

Правоохоронці розслідують факти шахрайства у Калуському і Городенківському районах, жертвами яких стали двоє прикарпатців та застерігають громадян щодо шахрайських схем видурювання грошей. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

18 травня до поліції звернувся 22-річний мешканець Городенківського району і повідомив, що днями раніше на одному із сайтів знайшла оголошення про продаж автомобіля «Шкода Октавія». Після цього сконтактувався з особою, дані якої були під оголошенням. Чоловік добровільно перечислив через термінал 85 тисяч гривень й очікував на транспортний засіб. Проте того ж дня продавець на зв'язок уже не виходив і прикарпатець зрозумів, що його ошукали шахраї, відтак звернувся в поліцію.

О 23:25 на лінію «102» звернулася 49-річна мешканка Калущини і пояснила, що цього ж дня з 18.00 по 21.00 години переказала 49 тисяч гривень через термінал на свій мобільний номер, однак кошти не прийшли. До таких дій жінку спонукав телефонний дзвінок від нібито банківського працівника. Останній сказав, що у жінки певні проблеми і їй необхідно зняти гроші із банківської карточки та перерахувати їх через термінал на свій номер телефону.

За цим фактом відкрито кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.