Федорів розповів про досягнення за рік президенства Зеленського

Протягом минулого року відбулися позитивні зміни у соціально-економічному поступі області. Таку думку висловив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Керівник області, зокрема, зауважив, що за час президентства Володимира Зеленського, в області відбулися значні зміни, зокрема, у розвитку дорожньої та соціальної інфраструктури. Поряд з цим, нові підходи держава запровадила і до регулювання будівельної сфери, де введено е-систему у будівництві, та лісової галузі, в якій запроваджено чіпування деревини.

Так, завдяки ініціативам Глави держави, наприкінці 2019 року розпочалася робота щодо наведення ладу у лісовій галузі і з 1-го листопада минулого року на Прикарпатті розпочався облік деревини.

«Прикарпаття – перша область в Україні, яка запровадила електронний облік деревини, - наголосив керівник області. – Затвердивши відповідне розпорядження, ми прирівняли перевезення деревини без відповідних чіпів до кримінального правопорушення».

Віталій Федорів також зазначив, що вперше Стратегія розвитку області, яка визначає соціально-економічний поступ Прикарпаття, розроблена за принципом людиноцентризму. В основу Стратегії закладаються ті пріоритети, які покращуватимуть якість життя людей.

Тривалий час в області закинутими залишалися довгобуди – об’єкти соціальної сфери, які потребували значних капіталовкладень. Однак за минулий рік вдалося акумулювати кошти та завершити будівництво довгоочікуваної школи у с. Раківець, а також Богородчанської школи № 2.

Також упродовж кількох місяців область змогла рекордно швидкими темпами побудувати зруйновані численними повенями мости у Калуському та Косівському районах, відновити десятки кілометрів доріг, які перебували у непроїзному стані.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.