Водійка, яка скоїла смертельну аварію, відбулась умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок щодо водійки, яка скоїла смертельну аварію.

1 січня 2019 року біля 16:00 у світлу пору доби, при сухій погоді обвинувачена, керуючи автомобілем марки Аudі-100, реєстраційний номер Республіки Польщі, рухалась проїзною частиною вулиці Софії Галечко, що у с.Пасічні Надвірнянського району, у напрямку с.Бистриці. Під час руху робоча гальмівна система даного автомобіля знаходилась у стані часткової відмови через перетискання гальмівного трубопроводу, що веде до заднього правого колеса та відсутністю фрикційної накладки гальмівних колодок заднього правого колеса, що вплинуло на погіршення гальмівних властивостей транспортного засобу.

У цей час, у попутному напрямку по лівому краю дороги, по напрямку руху автомобіля Аudі-100, рухалась потерпіла. Обвинувачена, рухаючись зі швидкістю не менше 64-69 км/год, що перевищує максимально-допустиму швидкість у населених пунктах - 50 км/год, проявила неуважність, не врахувала дорожню обстановку і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним, рухаючись ділянкою дороги із заокругленням у ліву сторону, не справилась з керуванням, унаслідок чого допустила занос свого автомобіля, під час якого вчинила наїзд на потерпілу.

Жінка-пішохід отримала важкі травми внутрішніх органів, від яких померла.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою у вину у вчиненні інкримінованого їй злочину визнала повністю.

Суду пояснила, що перед початком руху вона не перевірила справність робочої гальмівної системи автомобіля та не знала про її часткову відмову. По напрямку руху автомобіля рухалась пішохід - потерпіла, однак вона її не бачила. В результаті порушення нею Правил дорожнього руху України сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинула жінка-пішохід від отриманих тілесних ушкоджень.

У вчиненому щиро розкаялася, вказала, що шкодує про вчинене, просить вибачення у потерпілих. Просить суд її суворо не карати.

Родичі потерпілої повідомили суду, що їм повністю відшкодовану матеріальну та моральну шкоду, а тому просили цивільний позов до обвинуваченої про стягнення моральної шкоди залишити без розгляду, також просили її суворо не карати, при цьому не позбавляти та не обмежувати її волі.

Суд визнав обвинувачену винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України та призначив покарання - три роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк один рік. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинувачену від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік шість місяців.

Вирок винесла суддя Олександра Міськевич за участю прокурора Майковського Р.Р.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.