На Івано-Франківщині медики швидкої допомоги отримали 36 млн. гривень

25 центрів Екстренної медичної допомоги отримали 124 млн. гривень за квітень в межах пакету медичних послуг «Екстрена медична допомога пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на COVID-19».

Національна служба здоров’я в рекордні терміни, за сім робочих днів, уклала договори з усіма центрами екстреної медичної допомоги (ЕМД) та здійснила оплати.

«Завдяки оплаті через єдиного закупівельника медичних послуг центри ЕМД оперативно отримують кошти для надання допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою. Тариф на оплату послуг включає доплати членам спеціальних бригад ЕМД, які безпосередньо працюють з пацієнтами з COVID-19. Обмеження щодо спеціальних бригад встановлено з метою захисту лікарів від інфікування. Розмір доплат становить до 300% заробітної плати (посадового окладу (з підвищеннями) з урахуванням передбачених законодавством обов’язкових доплат та надбавок). Таке зобов'язання бере на себе головний лікар, який підписує договір з НСЗУ», - йдеться у повідомленні НСЗУ.

Найбільшу суму контрактів мають: Чернівецький обласний центр ЕМД - майже 71 млн грн, Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва - 56,2 млн грн та Івано-Франківський обласний центр ЕМД - 36,1 млн грн.

«Це - не фіксована сума договорів. Адже оплата буде здійснюватися по факту розгортання епідемії в кожній області і змінюватиметься, відповідно до кількості підтверджених випадків. На суми договорів центрів ЕМД щодо надання допомоги пацієнтів з підозрою чи встановленим діагнозом COVID-19 впливає епідеміологічна ситуація кожної з областей», - йдеться у повідомленні.

Суми оплат розраховуються шляхом множення тарифу на кількість підтверджених випадків COVID в області за період з першого по останній день місяця. Тариф на медичні послуги з надання екстреної медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 становить 12163,64 гривні. Цей тариф враховує як виїзди до пацієнтів зі встановленим діагнозом COVID, так і до пацієнтів з підозрою на коронавірусну хворобу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.