Роми поїхали з Івано-Франківська на Хмельниччину

14 травня 19 ромів виїхали з Івано-Франківська у Хмельницьку область, інформує Суспільне.

Через відсутність транспортного сполучення, вони звернулися до міського голови Руслана Марцінківа, аби їм надали автобус.

Микола Рошташ із сім’єю сьогодні їде з Івано-Франківська у Хмельницьку область. Чоловік з родичами працював на місцевому ринку, але каже, що через карантин заробітки закінчилися.

«Дуже важко стало. Нема як купити памперсів і суміші дітям, це головне, та й з харчами... У нас є будинок власний, ми там прописані. Там і будемо жити за місцем прописки: Хмельницька область, Ярмолинецький район, село Глушківці», - зазначив М.Роштан.

Микола Рошташ повідомив, що після карантину планують шукати заробітки у Хмельницькому.

Анастасія мешкає у сусідньому із ромами під’їзді. Своє прізвище на камеру жінка називати відмовилася. Каже, що до цих ромів, тут жили дуже галасливі.

«Ми і стукали в двері, ми просили, ми говорили… Нічого не можна було зробити. Вони так билися тут. А як бігли сходами – це просто цілий будинок трясся. Ми переживали, аби нас не зірвали. Перед Великоднем один із них лінувався обійти, бо дощило, то вибив двері», - розповідає Анастасія, яка живе по сусідству з ромами.
«Перед цим вони написали звернення. Цей документ оброблявся. Ми спілкувалися з ними. Дійшли до того, що вони сьогодні вже їдуть», - каже начальник відділу громадського порядку КП «Муніципальна інспекція «Добродій» Андрій Кабанов.

Чоловік розповідає, що в дорозі ромів супроводжує соціальний працівник. В автобусі є харчі. У самому транспорті задля безпеки натягнули захисну плівку між водієм та пасажирськими сидіннями.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.