Поліція розслідує факт збору інформації про євреїв Івано-Франківщини

За фактом збору інформації про членів єврейської громади Івано-Франківщини призначено службове розслідування. Про це заявив керівник Нацполіції Ігор Клименко.

Його проведення доручено співробітникам Департаменту внутрішньої безпеки та Головного слідчого управління Національної поліції України.

«Як тільки ця інформація з‘явилася в мережі, я відразу призначив за цим фактом службове розслідування, адже будь-які прояви ксенофобії і антисемітизму - неприйнятні. Мені прикро, що така ситуація взагалі відбулася. Саме тому в максимально стислі терміни буде проведене службове розслідування, основна мета якого - з‘ясувати причини і необхідність надсилання листа про збір даних представників єврейської громади», - розповів Ігор Клименко.

За словами Голови Національної поліції України, завдання правоохоронців - безпека і захист громадян, у тому числі - від екстремістських посягань.

Зазначимо, що у мережі оприлюднили лист начальника Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Михайла Банка, в якому той просить голову Єврейської громади Коломиї Якова Заліщикера надати список членів громади, а також їхні персональні дані (адреси проживання, мобільні телефони тощо).

На цю подію відреагував народний депутат Ігор Фріс, який пообіцяв «прикласти усі зусилля для звільнення інвентаризатора євреїв Франківська».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.