У квітні НСЗУ виплатила медзакладам Івано-Франківської області 163 млн. гривень

Понад 163 млн грн виплатила Національна служба здоров’я України 64-м медичним закладам Прикарпаття, які надають екстрену та спеціалізовану допомогу за квітень в межах Програми медичних гарантій. Про це повдіомили в НСЗУ.

Всього по Україні НСЗУ виплатила понад 4,4 млрд грн 1619-ти закладам. З них 466 млн отримали 25 центрів екстреної медичної допомоги.

«Національна служба здоров’я - надійний фінансовий партнер медичних закладів. Ми в повному обсязі і вчасно платимо закладу за надані послуги пацієнтам. І ця фінансова стабільність працює в інтересах пацієнта. Це стосується і первинки, і програми «Доступні ліки», а з 1 квітня - і спеціалізованої допомоги. НСЗУ підтримує збільшення обсягу коштів на систему охорони здоров’я. Проте, виступає за раціональне використання наявних ресурсів. Для того, щоб пацієнти могли отримати якіснішу допомогу. А ефективні лікарні – більше коштів. Кожна гривня бюджету Програми медичних гарантій працюватиме на пацієнта», - заявила очільниця НСЗУ Оксана Мовчан.

У Івано-Франківській області найбільші суми нарахувань за контрактом з НСЗУ отримали: Обласна клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради – 19,2 млн грн, Коломийська центральна районна лікарня – 10,1 млн грн та Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад – 8,3 млн грн.

«Щодо пріоритетних послуг, то найбільша кількість лікарень, які надаватимуть медичну допомогу при гострому мозковому інсульті, знаходиться на Івано-Франківщині – 14 та Хмельниччині – 13, а тих, які надаватимуть медичну допомогу при пологах, рекордне число, 28, знаходиться на Львівщині. Закладів, які в нових умовах фінансування матимуть бюджет від НСЗУ більше, ніж було за часи субвенції, досить багато по кожній з областей Західного міжрегіонального департаменту. І як можна побачити на прикладах, гроші дійсно перерозподіляються туди, де вони найбільше потрібні», - зазначила директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар'яна Возниця.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.