Презентували музичне відео «Гімн Теплокомуненерго»

21 квітня відбулась онлайн-прем’єра музичного відео «Гімн Теплокомуненерго».

«Гімн Теплокомуненерго» — авангардний хоровий твір композиторів Романа Григоріва та Іллі Разумейка («Нова Опера») та режисерки Надії Парфан. «Гімн» був написаний у 2016 році на початку зйомок фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго", але не ввійшов у фінальну версію сценарію.

«Після виходу фільму «Гімн Теплокомуненерго» отримав нове життя у вигляді унікального музично-архітектурного перфомансу. Прем’єра твору відбулася влітку 2019 року на відкритті міжнародного фестивалю «Сеанс міського сканування» в Івано-Франківську. Профспілковий хор комунального підприємства «Івано-Франківськтеплокомуненерго» вперше виконав гімн всередині найбільшої котельні міста — між двох опалювальних котлів. Дійство глибоко зворушило усіх присутніх — як виконавців, так і слухачів. Режисерка Надія Парфан спробувала передати відчуття індустріальної меси в однойменному музичному відео», - йдеться у повідомленні творців гімну.

Нагадаємо, фільм «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» став першим документальним фільмом, номінованим на цьогорічну премію «Золота Дзига» в категорії «Найкращий фільм».

У фільму також є номінації «Найкращий документальний фільм», «Найкраща музика» і «Найкращий монтаж». Оголошення переможців відбудеться під час онлайн-церемонії нагородження Української Кіноакадемії 3 травня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.