Підприємця підозрюють у заволодінні коштами екологічного фонду

За процесуального керівництва Тисменицької місцевої прокуратури фізичній особі - підприємцю повідомлено про підозру в заволодінні бюджетними коштами, вчиненому в особливо великих розмірах, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомили у Прокуратурі Івано-Франківській області.

Вирішується питання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

«Досудовим розслідуванням установлено, що зловмисник, діючи за попередньою змовою з групою осіб, які є посадовими особами органу місцевого самоврядування, заволодів бюджетними коштами в сумі близько 580 тис. грн, виділеними для здійснення природоохоронних заходів на території однієї із сільських рад на Прикарпатті», - йдеться у повдіомленні.

На Івано-Франківщині Служба безпеки України у межах контррозвідувального захисту об’єктів критичної інфраструктури у сфері екологічної та техногенної безпеки викрила механізм заволодіння бюджетними коштами під час проведення природоохоронних заходів на території Галицького району.

«Оперативники спецслужби отримали інформацію, що кілька підприємців уклали угоди з місцевою владоюодного з населених пунктів району на проведення робіт із захисту території від підтоплення. Кошти за проведення робіт підприємцям було перераховано у повному обсязі. Перевірка встановила, що необхідні роботи комерсантами фактично не проводилися. Відповідний фахівець, залучений замовником для здійснення технічного нагляду та контролю за якістю і обсягамиробіт, не висунув підрядникам вимог виконати всі передбачені роботи. Досудове розслідування задокументувало, що через оборудку підприємці, які діяли у змові з службовцями органу місцевого самоврядування,заволоділи коштами у сумі майже 580 тисяч гривень зі спеціального фонду охорони природнього навколишнього середовища», - йдеться у повідомленні пресцентру СБУ в Івано-Франківській області.

Наразі в кримінальному провадженні триває досудове слідство, вирішується питання про вручення підозр іншим особам, причетним до скоєння вказаного злочину.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.