Посадовці обіцяють збільшити кількість тестів на коронавірус

Днями Івано-Франківська область отримає захисні костюми і швидкі тести. Про це повідомила перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка.

Вона зазначила, що в область надійде партія захисних костюмів для медпрацівників у кількості 9 тисяч одиниць та 10 тисяч швидких тестів. А вже наступного тижня прикарпатські лікарні поповняться новими апаратами штучної вентиляції легень.

«За минулу добу в лабораторному центрі проведено 70 лабораторних досліджень, - повідомила Марія Савка. – До кінця тижня плануємо збільшити кількість досліджень до 100. Задля цього в обласному лабораторному центрі працюють два прилади полімеразної ланцюгової реакції. Окрім того, наша область уже отримала 49 тест-систем, що дасть змогу протестувати близько 4700 людей».

Марія Савка також повідомила про роботу комісії із працівників Міністерства охорони здоров’я України, Національної служби здоров’я України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій, яка проінспектувала готовність двох медичних закладів області до боротьби з коронавірусом.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.