Володимир Голубош: Перебування біля церков – заборонено

Поліцейські здійснюють роз’яснювальну роботу щодо важливості дотримання тимчасових обмежень. Про це заявив начальник Головного управління поліції в Івано-Франківській області Володимир Голубош.

За словами В.Голубоша, поліція склала 150 протоколів про порушення умов карантину. Однак, головне завдання не покарати порушника, а змусити його дотримуватись правил карантину.

Начальник поліції прокоментував також випадки порушень правил карантину під час проведення богослужінь.

«У церквах дозволено богослужіння, якщо на службі буде менше 10 осіб з урахуванням священника, обслуговуючого персоналу та прихожан. В інших випадках ми будемо вживати заходів, щоб не допустити цих порушень. Перебування біля церков - заборонено. Неможливо зробити такі заходи, щоб люди не мали один з одним контакту. Навіть якщо вони стоять біля церкви з певним інтервалом - по дорозі до церкви і з церкви вони мають контакт і спілкування. Їм роз’яснено алгоритм богослужінь», - зазначив В.Голубош.

Начальник поліції розповів про особливості роботи поліції під час Великодня.

«Усі паски, які будуть випікатися на хлібзаводах та пекарнях, вони там безпосередньо будуть освячуватись представниками конфесій, а у сільській місцевості кожен біля свого подвір’я буде мати змогу винести кошик, хліб, паски, і представник релігійних конфесій можуть пройтися по селу і здійснити їх освячення», - підкреслив В.Голубош.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.