У Надвірні від коронавірусу померла жінка, яка працювала у військовій частині

Фото ілюстративне

На 07:00 7 квітня в Збройних Силах України зареєстровано 4 випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, з них 1 летальний. Про це повідомили у Командуванні Медичних Сил ЗСУ.

У Надвірні померла працівниця однієї з військових частин з Івано-Франківської області.

Читайте також: На Надвірнящині 32 підтверджених випадки COVID-19

«З 20.03.2020 знаходилася на амбулаторному лікуванні з діагнозом ГРЗ. 27.03.2020 стан погіршився, була госпіталізована до ЦРЛ м. Надвірна, 30.03.2020 переведена до реанімаційного відділення, 06.04.2020 о 6.00 померла. Діагноз COVID-19 підтверджено ввечері 06.04.2020», - йдеться у повідомленні.

Перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка повідомила, що померла жінка працювала у військовій частині в Делятині, вона була вільнонайманою. За словами керівниці, наразі з’ясовують, наскільки ретельно дотримувались умов карантину у цій військовій частині.

За словами заступника Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Володимира Чемного, жінка поступила 27 березня у важкому стані, вона потребувала апарату штучної вентиляції легень. Її підключили до апарату ШВЛ надавалась адекватна терапія, лікували згідно протоколу, проте 6 квітня вона померла. Вона не була військовою, а процювала як вільнонайманий працівник. Встановлені всі контактні особи, за інформацією командування, вони ізольовані.

За словами В.Чемного, у жінки була тотальна вірусно-бактеріальна пневмонія, COVID-19. Результат ПЛР-діагностики прийшов у день її смерті.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.