Поблизу Болехова планують добувати нафту та газ

Акціонерне товариство «Укргазвидобування» планує розпочати геологічне вивчення нафтогазоносних надр, в тому числі дослідно-промислову розробку родовищ, з подальшим видобуванням нафти і газу на Гошівській площі.

Метод розробки родовища – на виснаження, режим – газовий. Кінцева продукція – підготовлена до споживання нафта, природний газ, конденсат.

Роботи на ділянці надр здійснюватиме – філія ГПУ «Львівгазвидобування» АТ «Укргазвидобування».

«Об’єкт існуючий, наявні документи дозвільного характеру. В разі відкриття покладів вуглеводнів, розробка родовища буде здійснюватись у відповідності до Правил розробки родовищ. Буріння свердловин здійснюватиметься верстатом з дизельним приводом наявної потужності», - йдеться у повідомленні.

В адміністративному відношенні Гошівська площа розташована на території міста Болехів та Долинського району Івано-Франківської області, на відстані 12,0 км від м. Долина. Площа ділянки надр 49 км2; площа знаходиться у геологічному вивченні.

Гошівська площа знаходиться в межах Долинського нафтопромислового району і межує з рядом діючих нафтогазових родовищ, а саме: Північно-Долинським, Танявським, Вигода-Витвицьким. Глибини залягання продуктивних інтервалів цих родовищ коливаються від 100 до 3900 метрів.

В межах площі розвинута сітка водотоків, яка представлена річками Сукіль та Свіча з їхніми притоками.

Спеціальний дозвіл на освоєння Гошівської площі видається Держгеонадрами України.

Усі зауваження та пропозиції громадськості до планованої діяльності, необхідно надсилати до: відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки Міністерства енергетики та захисту довкілля України: поштова адреса: 03035, м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, тел.: +38 (044) 206-31-40, +38 (044) 248-23-43, e-mail: gladun@menr.gov.ua; ОVD@menr.gov.ua, контактна особа: Гладун Євгеній Євгенійович, головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля Управління оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.