На Івано-Франківщині перевірили якість питної води

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області посилило державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

«У результаті проведеної роботи перевірено 52 об’єкти водопостачання, в т. ч. централізованого - 24, децентралізованого - 28. Виявлено порушення на 19 об’єктах, в т. ч. централізованого - 9 , децентралізованого - 10», - йдеться у повідомленні.

Спеціалісти Івано-Франківської регіональної та міжрайонних лабораторій Держпродспоживслужби провели відбір та лабораторні дослідження 73 проб води з центральних водопроводів (виявлено відхилень – 6), 103 проби вроди із джерел децентралізованого водопостачання (відхилень- 20), 18 проб води з поверхневих водойм 1-ї категорії (відхилень- 2).

Дослідження води проводяться за мікробіологічними, фізико-хімічними та вірусологічними показниками.

За наслідками проведених перевірок та лабораторних досліджень складено 20 приписів та направлено 28 рекомендаційних листів з пропозиціями щодо усунення встановлених порушень та невідповідностей.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.