Негода: жителям не варто перейматися з приводу майбутньої конфігурації районів

У Івано-Франківській області ОДА спроектувала п’ять майбутніх районів: Івано-Франківський, Калуський, Надвірнянський, Косівський, Коломийський. Про це повідомили у Мінрегіоні.

Більшість експертів пропонують створити чотири райони: без Косівського, як такого, що не відповідає параметрам методичних рекомендацій. Але є варіант і трьох районів: Івано-Франківський, Калуський, Коломийський.

Читайте також: Івано-Франківськ включили до Галицького району з центром у Галичі

«Ні місцеве самоврядування, ні жителі громад ніколи не впливали на те, як організовувалися прокурорські, судові округи, як на місцях формувалися органи юстиції, податкової, поліції та інші державні органи виконавчої влади. Так і має бути, бо це суто державні функції. І зараз, коли ми говоримо про нові райони, то маємо на увазі впорядкування діяльності в областях саме державних органів. Самоврядних функцій на районному рівні не залишиться. Отже ні жителям, ні керівництву громад немає сенсу перейматися з приводу майбутньої конфігурації районів», - сказав заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода».

Також надали свої пропозиції народні депутати від Івано-Франківщини Оксана Савчук та Зіновій Андрійович, акцентуючи увагу на тому, що обираючи той чи інший варіант необхідно враховувати особливості області, зокрема в частині гірських територій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.