На Івано-Франківщині жорсткіше каратимуть за порушення карантинних заходів

Івано-Франківська область отримала вже три вантажі медичної допомоги для боротьби з коронавірусом. Про це повідомила перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Марія Савка.

За її словами, минулого тижня на базі обласної клінічної інфекційної лікарні розпочато проведення лабораторних досліджень на COVID-2019. Окрім того, до кінця тижня для обласного лабораторного центру буде доставлено новий прилад ПЛР-діагностики для виявлення коронавірусного захворювання.

Марія Савка наголосила, що основним завданням обласної влади на сьогодні є забезпечення закладів охорони здоров’я та медичних працівників необхідним обладнанням та медикаментами. Окрім того, проводиться робота щодо збільшення заробітної плати лікарям та медперсоналу, а також забезпечення транспортом для підвозу до медустанов, в яких вони працюють.

В області планують запустити роботу мобільних груп, які проводитимуть тестування осіб із підозрою на коронавірус у помешканнях прикарпатців, забезпечити аптечні заклади швидкими тестами та карати за порушення карантинних заходів.

Начальник головного управління Національної поліції в області Володимир Голубош зазначив, що із набранням чинності деяких законодавчих норм, порушників режиму ізоляції будуть виявляти і притягувати до відповідальності. Задля цього поліція співпрацюватиме з органами місцевого самоврядування.

Наразі на Івано-Франківщині вже встановлено 63 факти порушення за недотримання карантинних заходів. Каратимуть і тих громадян, які у соціальних мережах розповсюджують інформацію про контактні дані осіб, хворих на COVID-2019.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.