Визначили 10 прикарпатських лікарень, куди госпіталізуватимуть хворих на COVID-19

В Україні 240 закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я.

«Це - лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. Список цих лікарень буде збільшуватись у разі необхідності. Побачити інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності можна на новому дешборді НСЗУ», - йдеться у повідомлені.

Відповідні заклади охорони здоров’я відібрані і схвалені очільниками областей, регіональними департаментами охорони здоров’я, рекомендовані НСЗУ спільно з МОЗ.

«Вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних державних адміністрацій, МОЗ та НСЗУ. Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Щоб госпіталізовані з COVID-19 пацієнти отримували всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану. А ті пацієнти, які потрапили до лікарні з приводу інших захворювань, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування», - йдеться у повідомленні.

На Івано-Франківщині такими лікарнями стали: Обласна інфекційна лікарня, ЦМЛК Івано-Франківська, МВК №1 м.Івано-Франківська, Городенківська ЦРЛ, Долинська багатопрофільна лікарня, Косівська ЦРЛ, Надвірнянська ЦРЛ, Рожнятівська ЦРЛ, Обласний фтизіопульмонологічний центр, Коломийська ЦРЛ.

Відповідно до даних, які отримала НСЗУ від вищезгаданих закладів, всі вони мають необхідне обладнання, щоб надавати допомогу хворим на коронавірус.

Наголошуємо, що перелік лікарень сформований для госпіталізації пацієнтів, стан яких погіршується. Пацієнти, які відчувають симптоми COVID-19, не можуть звертатися самостійно до цих закладів охорони здоров’я. Це може загрожувати їхньому здоров’ю. При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів - температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання - дзвонити до 103.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.