Мери міст вимагають повернути громадам місцеві податки

23 мерів міст України вимагають врахування позиції Асоціації міст України при прийнятті змін до податкового законодавства, пов'язаних з поширенням COVID-2019. Відкрите звернення мери міст адресували Президенту Володимиру Зеленському, Голові ВРУ Дмитру Разумкову, Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю, народним депутатам України.

«Органи місцевого самоврядування забезпечують сьогодні виплату підвищених зарплат медикам, закупівлю ліків, масок, тестів, обладнання для лікарень, на що виділяють сотні мільйонів гривень. Разом з цим, замість підтримки громад, як це відбувається у всьому світі, зміни до Податкового та Бюджетного кодексів позбавляють громади ресурсів», - йдеться у зверненні.
«Так, законопроект 3275 від 29.03.2020 всупереч позиції Президента та Прем’єр-міністра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, депутати вилучають з доходів місцевих бюджетів плату за землю та майно, створюють несправедливі умови для бізнесу, позбавляють громадян коштів від оренди паїв, таким чином забезпечують окремому великому бізнесу надприбутки за рахунок податків в бюджети всіх рівнів. У разі прийняття цього та подібних законопроектів, у громад не буде коштів на виплати зарплат медикам, вчителям, соціальним працівникам, вихователям, працівникам транспорту та ЖКГ!», - йдеться у повідомленні Асоціації міст України.

Міські голови вимагають до голосування в Парламенті законопроекту 3275 провести засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики та врахувати пропозиції Асоціації міст України, надані Президенту, Уряду, народним депутатам України 23 березня 2020 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.