УГКЦ не закриватиме храми на час пандемії коронавірусу

При Івано-Франківському Архієпархіальному управлінні створено Архієпархіальний координаційний антикризовий центр. Про це повідомили в Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ.

Робота центру направлена на допомогу у боротьбі з пандемією в Архієпархії.

«При потребі на період карантину буде передане приміщення Духовної семінарії, що по вул. Василіянок 64, для проживання медичного персоналу, який працює в лікарнях міста та мешкає поза межами Івано-Франківська», - йдеться у повідомленні.

При лікувально-діагностичному центрі Святого Луки вже з наступного тижня запрацює безкоштовна онлайн консультація ряду вузькопрофільних спеціалістів клініки, до яких можна буде звернутися за телефоном гарячої лінії та проконсультуватися з приводу погіршення стану свого здоров’я.

«Медиками клініки розробляються чіткі практичні інструкції для священників Івано-Франківської Архієпархії щодо санітарно-епідеміологічних заходів на парафії з метою запобігання поширення інфекції у парафіяльних храмах. За цих умов все-таки важливо, щоб храми залишалися відчиненими для приватної молитви та богослужінь з онлайн трансляціями. Адже, як зазначає Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав: «Перша відповідь Церкви на пандемію – це молитва», - йдеться у повідомленні.

В Архієпархії планується збір коштів на засоби захисту населення, захисні маски, дезінфікуючі розчини та, при потребі, на медичне обладнання.

Крім того, вірян закликають єднатися в спільній молитві через трансляції богослужінь та в молитві.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.