В Івано-Франківську розпочинається друга хвиля епідемії

В Івано-Франківську розпочинається друга хвиля епідемії коронавірусу. Про це заявив міський голова Руслан Марцінків.

За словами міського голови, в Обласній інфекційні лікарні перебувають 84 пацієнти, з них 33 жителі м.Івано-Франківська, а також четверо жителів приміських сіл.

За минулу добу в Центральну міську клінічну лікарню доставили 21 пацієнта з пневмоніями. В міських лікарнях людей перевіряють швидким тестами. У Міській лікарні №1 на вул.Матейки зробили шість тестів, з яких чотири підтвердили коронавірус. Ці випадки потрібно підтвердити лабораторно через ПЛР-систему. У ЦМКЛ на вул.Мазепи з 12 тестів, шість показали позитивний результат на коронавірус. У ЦМКЛ перебувають 63 людей з пневмоніями, в МКЛ №1 на вул.Матейки - 22 людини.

«Це достатньо важка ситуація», - зазначив Р.Марцінків.

У дитячій лікарні 21 дитина з ГРВІ. На щастя, у дітей переважно легкий перебіг хвороби.

«Перша хвиля у нас відбулась. Обласна інфекційна лікарня майже заповнена. З’явились підтверджені пацієнти майже в кожному районі. Зараз іде друга хвиля, коли усі медичні заклади будуть надавати допомогу пацієнтам з коронавірусом. Легкі форми будуть лікуватись вдома на самоізоляції. Більш важкі форми - у медичних закладах. Ми готуємось до третьої хвилі, коли місць у наших закладах не буде вистачати і нам доведеться переобладнати сцпеціалізовані місця, а це ліжка, обладнання тощо», - сказав Р.Марцінків.

Міський голова прогнозує, що кількість хворих стрімко збільшиться.

«Не лякайтесь якщо сьогодні цифри підуть десятками про підтвердження коронавірусу, а згодом і сотнями. Сьогодні ми маємо епідемію і потрібно про це говорити відверто і чесно», - зазначив Р.Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.