У Болехівському лісгоспі виявили незаконні рубки лісу

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Державна екологічна інспекція Карпатського округу провела позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території ДП «Болехівське лісове господарство».

«Під час перевірки виявлено низку порушень як в межах лісового фонду, так і на території природно-заповідних об’єктів. 10 посадових осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності, розраховано завдану довкіллю шкоду в розмірі 897 764 грн», - йдеться у повідомленні Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

Зокрема, 385 118 грн. – шкода, заподіяна лісу внаслідок незаконних рубок, пошкодження дарев та неочистки лісосіки; 512 646 грн. – шкода, завдана довкіллю внаслідок порушень на території об’єктів природно-заповідного фонду, в тому числі за незаконну рубку дерев.

Державна екологічна інспекція Карпатського округу пред’явила претензії для добровільного відшкодування заподіяної шкоди, видано припис на усунення виявлених порушень.

Матеріали перевірки передано в Долинський ВП ГУНП в Івано-Франківській області та Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.