Сич: Глобалізм породжує проблеми, а націоналізм їх вирішує

Людство зіткнулося з пандемією коронавірусу і національна держава стала ефективним інструментом боротьби з нею. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова Івано-Франківської облради Олександр Сич.

Уряди закривають державні кордони, мобілізують внутрішні резерви, вживають систему медичних, економічних і адміністративних заходів, що відповідають ментальності і культурі кожної окремої національної спільноти.

Пандемія завдає суттєвих збитків економіці, тож уряди держав, попри сповідування модних ліберальних і глобалістичних цінностей та несприйняття табуйованого ще від повоєнних часів націоналізму, для захисту національних економік включають важелі економічного націоналізму.

То ж чи не пора у світоглядну відставку, поборники ліберально-глобалістичної ідеї зникнення інституту національної держави!?

Глобалізм породжує проблеми, а націоналізм їх вирішує. Дія викликає закономірну протидію. Й чим більший натиск на національну спільноту чинитиме глобалістична цивілізація, тим інтенсивніше вона викликатиме захисну реакцію націоналізму.

Мода міняється! Нація і націоналізм лишаються!, - йдеться у дописі.