На Верховинщині планують створити три ОТГ

В Івано-Франківській ОДА під головуванням заступника голови ОДА Світлани Онищук відбулася онлайн-нарада щодо конфігурації об’єднаних територіальних громад Верховинського району. Про це повідомили в преслужбі Івано-Франківської ОДА.

Участь у нараді взяли представники департаменту фінансів, департаменту охорони здоров’я і департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА, а також керівник виконавчої дирекції Івано-Франківського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних голів Юрій Івасюк, посадовці органів державної влади і органів місцевого самоврядування Верховинського району.

Читайте також: На Верховинщині створили Зеленську ОТГ

«Йшлося про те, що відповідно до перспективного плану формування територій громад Івано-Франківської області, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів України №1077-р від 13.10.2015 (зі змінами) у Верховинському районі було передбачено створення пʼяти обʼєднаних територіальних громад. Проте, оскільки впродовж п’яти років після затвердження цього перспективного плану більшість потенційних центрів Верховинщини не ініціювали добровільного об’єднання, міжвідомчою регіональною робочою групою було підтримано створення у Верховинському районі трьох об’єднаних територіальних громад: Верховинської, Білоберізької та Зеленської», - йдеться у повідомленні.

Профільні фахівці надали детальний аналіз перспективи розвитку громад району при його поділі на 3 і на 5 ОТГ та закликали представників Верховинщини виважено підійти до питання формування об’єднаних територіальних громад, адже вони мають забезпечити відчутне покращення життя горян та надання якісних публічних послуг у всіх сферах.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.