Марцінків: третина магазинів не закрилися

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що третина магазинів у місті не закрилися на карантин. Про це він сказав на комісії з надзвичайних ситуацій.

«На жаль, люди не розуміють серйозності ситуації. Вчора третина магазинів та різних закладів не закрилися. Людей достатньо велика кількість у громадському транспорті, на зупинках, загалом у місті», - заявив міський голова.

Марцінків зазначив, що карантин це єдиний спосіб зупинити поширення коронавірусу. За його словами, у міста немає можливості вирішити це питання у силовому порядку.

За словами мера, чимало людей повернулися з-за кордону, у них є гроші і вони їдуть у будівельні, ювелірні та інші магазини, що сприяє поширенню інфекції.

Представник поліції повідомив, що Верховна Рада ухвалила необхідні законодавчі зміни, але вони зможуть діяти лише після підписання закону.

Міський голова зазначив, що призупинення роботи транспорту, це вимушений крок.

«Сьогодні наша медична система не готова до прийняття великої кількості пацієнтів. Для того, щоб не було пізно, потрібно вводити радикальні заходи. Напівміри нічого не дадуть. З 19 березня потрібно повністю зупинити комунальний та приватний громадський транспорт», - підкреслив Р.Марцінків.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.