Івано-Франківськ розширив перелік заходів щодо недопущення поширення коронавірусу

Івано-Франківська міська комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила ряд рішень щодо недопущення поширення коронавірусу. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Комісія затвердила такі заходи:

Рух транспорту на території Івано-Франківської міської ради та старостинських округах зупиняється з 19 березня і до особливого розпорядження.

Довозити медичних працівників, працівників комунальних підприємств життєзабезпечення до місця роботи буде КП «Електроавтотранс».

Вирішено розробити електронний сервіс або мобільні додатки щодо безкоштовного довезення до міста Івано-Франківська працівників комунальних підприємств життєзабезпечення та виконавчих структур Івано-Франківської міської ради.

Виділено додаткові кошти з резервного фонду міського бюджету з метою придбання захисних масок; дезинфікуючих засобів, зокрема хлор стабілізований марки SeptEx або інших дезинфікуючих засобів, які допущені до використання на території України, медичних костюмів багаторазового використання.

Заборонена робота суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, зокрема закладів громадського харчування (ресторанів, кафе тощо), торговельно-розважальних центрів, інших закладів розважальної діяльності, фітнес-центрів, закладів культури, торговельного і побутового обслуговування населення.

Крім закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами зв’язку, провадження банківської та страхової діяльності, а також торговельної діяльності і діяльності з надання послуг з громадського харчування із застосуванням адресної доставки замовлень за умови забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту.

Призупинено проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім термінових та невідкладних; забезпечити дотримання вимог протиепідемічного режиму, обмежити відвідування пацієнтів, організувати дистанційне спостереження за вагітними, дітьми, пацієнтами з хронічними захворюваннями, рекомендувати самоізоляцію, тощо.

Вирішено забезпечити перепрофілювання ліжок і відділень у стаціонарних лікувальних закладах, на випадок масового поступлення пацієнтів з ознаками респіраторних захворювання; забезпечити роботу всіх служб закладу в цілодобовому режимі; забезпечити медичний персонал засобами індивідуального захисту.

Створити резерв лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів індивідуального захисту, дезінфекційних засобів, а також медичного обладнання.

Забезпечити оповіщення населення міста щодо заходів із запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції із залученням спецтранспорту.

Забезпечити SMS – інформування про заходи з протидії поширенню короновірусної інфекції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.